На Волині квартирантів вчитимуть безпечно поводитися із газом

Джерело: ПАТ «Волиньгаз»
  1. Новина відноситься до:

ПАТ «Волиньгаз» запрошує на безкоштовні інструктажі мешканців орендованого житла.

З початком опалювального сезону підвищується ймовірність аварійних ситуацій через порушення правил безпечного користування газовими приладами в оселі. Господарі не завжди усвідомлюють, що самовільна заміна, переобладнання чи ремонт газових приладів може призвести до вибуху та руйнування будинку, а обігрівання приміщення газовою плитою часто закінчується отруєнням чадним газом, повідомляє перс-служба відомства.

«Згідно із законодавством, люди, які заселяються у нові помешкання, мають проходити відповідні інструктажі у місцевих газових господарствах. Однак, власники житла,  які повинні слідкувати за виконанням цієї норми, не завжди роблять це під час заселення», - зазначив перший заступник голови правління - головний інженер «Волиньгазу» Сергій Галянт.

Найважливіше проінструктувати студентів із негазифікованих сіл Волині, які восени переїжджають до міста на навчання та оселяються у нових помешканнях. Саме вони є однією із головних груп ризику, коли йдеться про газову безпеку в житлових приміщеннях. Однак, цього року лише 410 студентів пройшли відповідні інструктажі.

Аби сусідство із новими квартирантами не перетворилось у трагедію, власники помешкань в першу чергу повинні подумати про безпеку та скерувати квартиронаймачів для проходження інструктажів, які відбуваються з понеділка по п’ятницю за адресою: Луцьк, вул. Івана Франка, 12.

Графік проведення інструктажів:
Понеділок: 10:00; 12:00; 16:00. Вівторок: 10:00; 12:00; 16:00. Середа: 11:00; 15:00; 16:00. Четвер: 10:00; 12:00; 16:00. П'ятниця: 10:00; 12:00; 16:00.

Кожен квартирант, який пройде інструктаж у газовому господарстві, отримає пам’ятку та відповідне посвідчення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі