У Луцьку та Луцькому районі понад сто будинків можуть залишитися без газу

Джерело: ПАТ «Волиньгаз»
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку керівник ОСББ «Біном», до якого входить будинок на пр. Перемоги, 10, уже декілька місяців поспіль категорично відмовляється проводити перевірку димових та вентиляційних каналів та надати працівникам ПАТ «Волиньгаз» відповідні акти, чим наражає на небезпеку сотні людей.

Адже ці системи життєзабезпечення будинку очищають оселі від смертельно небезпечного чадного газу, який зазвичай виділяється при горінні, з яким пов'язана робота газових приладів. Без перебільшення - від стану димових та вентиляційних каналів залежить життя та здоров’я жителів домів, повідомляє прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Загалом в обласному центрі Волині та у Луцькому районі 88 ОСББ, до яких входить понад сотню будинків не надали до газорозподільного підприємства акти щодо перевірки димовентканалів.

Безпечну експлуатацію та технічне обслуговування домових та вентиляційних каналів житлових і громадських приміщень у приватному секторі забезпечує власник будинку, а у багатоповерхівках – ЖЕКи або ОСББ.

«Про виконанні роботи має свідчити спеціальний документ – акт на перевірку димовентканалів. Один з примірників якого треба надати в газове господарство. Інакше «Волиньгаз» не має права постачати газ до будинку, адже це небезпечно для усіх мешканців дому», - пояснив перший заступник голови правління - головний інженер «Волиньгазу» Сергій Галянт.

Перевірку і очищення цих споруд виконують спеціалізовані підприємства, які одержали ліцензію на виконання таких робіт –а замовники самі повинні сплачувати за їхні послуги.

Аби не залишитись взимку без газопостачання, до настання холодів всім споживачам газу необхідно потурбуватися про свою безпеку та здоров’я і  перевірити стан системи вентиляції і димоходів житлових приміщень.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі