Як впливатимуть на волинян, які боргують за спожитий газ

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Екскаватори та обмеження виїзду за кордон: які методи пропонують застосовувати, аби зупинити збільшення заборгованості населення за спожитий газ.

Про це йшлося під час розширеного засідання антикризового енергетичного штабу 2 жовтня, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини». 

Зі слів директора ТОВ «Волиньгаз Збут» Миколи Тищука, підприємства Волині та населення сплатили за спожитий газ 403,5 мільйона гривень (86%). Заборгованість населення за спожитий газ становить 133,391 мільйона гривень, що на 6 мільйонів менше, ніж минулого місяця.

За вересень зібрали 25 мільйонів гривень платежів за газ. Приріст заборгованості населення пояснюють збільшенням споживання газу населенням. У рамках роботи зі зменшення заборгованості здійснюють відключення газопостачання боржникам та розвішують списки боржників по сільських радах.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що держава гарантує майже 50% компенсацію тим споживачам, які використовуватимуть до 200 метрів кубічних газу на місяць, тож цю інформацію варто доводити до населення. Також він пропонував державній виконавчій службі звертатися до суду, аби обмежити виїзд за кордон громадянам, які боргують за газ.

Як повідомив перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт, протягом минулого тижня відключили газопостачання 64 боржникам. Загалом від початку року відключили 4139 боржників.

З його слів, побачивши екскаватор, що під’їжджає до будинку, громадяни поспішають негайно погасити заборгованість. Він зауважив, що сподівається на те, що погодні умови у жовтні будуть теплими, тож волиняни вкладуться в ліміти споживання газу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі