Життя у Третьому рейху: показали унікальні фото часів війни

Життя у Третьому рейху: показали унікальні фото часів війни

Фотограф Артур Бондар знайшов сімейний фотоархів людей, які в період Другої світової війни жили на території Австрії. Вона після аншлюсу стала частиною Третього рейху.

"На барахолку Мауерпарк в центрі Берліна я потрапив дощовим березневим днем. Це досить відоме місце, культурно-історична пам'ятка для багатьох мандрівників. Там я знайшов невелику картонну коробку з недбалим написом "DR 1941-45". Відкривши її, я побачив рулончики негативів вкриті пилом. Продавець сказав, що це плівки часів війни, але й гадки не мав, що на них. Відігнувши край плівки, я побачив маркування "Isopan F" - таку ж, як на німецьких плівках радянського фотографа Валерія Фаминского. Трохи поторгувавшись, я купив всю коробку", - розповів Артур Бондар для сайту birdinflight.com.

На плівках видно, як люди відпочивали, подорожували, збиралися вдома з друзями і вели звичайне мирне життя в той час, як війна вже повним ходом йшла по всій Європі і на території колишнього Радянського Союзу. На деяких знімках видно робочих з нашитими шматочками "OST": так маркували населення окупованих територій України та Білорусії, вивезене до Німеччини на примусові роботи.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі