У Волинській області закрили 18 шкіл

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

З 1 вересня влада області призупинила діяльність 18 загальноосвітніх закладів.,

Про це під час оперативної наради  7 вересня повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, пише інформаційне агентство «Волинські новини».

Однак, з його слів, усіх 29 вчителів, які у зв’язку із закриттям шкіл залишились без роботи, працевлаштували, а учням забезпечили доведення до нових навчальних закладів.

Очільник області зазначив, що упродовж жовтня цього року у кожному районі Волині компетентні органи зроблять повний аналіз діяльності так званих малочисельних шкіл.

«Потрібно провести обстеження і викласти висновки у вигляді відповідних пропозицій. Якщо селищні ради готові організувати навчання дітей методом індивідуальної освіти власним коштом - це їх право. Ми не будемо заважати. Але якщо ми зрозуміємо, що в місцевих бюджетах коштів не вистачає, утім, вони готові брати на себе 75% витрат, ми готові надати субвенції для того, аби діти змогли продовжити навчання. І тільки у тому випадку, коли у бюджеті коштів немає зовсім, ми повинні прийняти рішення про доцільність існування цих шкіл та визначити, куди учні підуть вчитися після закриття навчальних закладів і що робити з вчителями які залишаться без роботи», - зауважив Володимир Гунчик.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі