Рада голосуватиме за зміни до Конституції після виборів, - Порошенко

Джерело: Укрінформ

Президент України переконаний, що зміни до Конституції у Верховні Раді проголосують після місцевих виборів, коли фактор виборів не тиснутиме на депутатів, і жодній політичній силі не вдасться вчинити провокації, як це сталося 31 серпня.

Про це Петро Порошенко заявив в інтерв’ю українським телеканалам, передає «Укрінформ».

«Ми більше нікому не дамо обдурити людей. Бо мета була – не Конституція. Мета була – дестабілізація ситуації в країні. Впевнений в тому, що голосування відбудеться після виборів. Фактор виборів місцевих більше не буде тиснути на ті чи інші політичні сили. Графік буде дуже розумно вибудуваний. Нікому це зробити не дамо», - зазначив Глава держави.

Він уточнив, що підстави для такої впевненості йому дає те, що «реформи в частині децентралізації – це лише частина конституційної реформи».

«Конституція не є питанням коаліції. Конституція є питанням всієї Верховної Ради і всього українського суспільства», - підкреслив Порошенко.

Щодо ситуації з виходом із коаліції Радикальної партії, він зазначив: «Чотири політичні сили чітко заявили про те - після ретельного обговорення ситуації, - що вони будуть і залишаються в складі чинної коаліції. Одна політична сила прийняла рішення вийти із коаліції, приєднатися до «Опозиційного блоку» і звідти «мочити» владу. Це її вибір».

Президент переконаний, що вихід був спровокований олігархами.

«Я думаю, що це в тому числі пояснюється активізацією олігархів, які, бачачи перспективу рішучої боротьби влади – і я вам це обіцяю – проти олігархів, вирішили в такий спосіб захистити свої інтереси: через використання державних підприємств або підприємств з державним пакетом власності, через неплатежі податків, через грабування людей. Я цього робити не дозволю», - зазначив Петро Порошенко, висловивши впевненість, що і парламент, і суспільство його в цьому підтримають.

Він також додав: «Якщо Мінські угоди не будуть зірвані, я розраховую, що ми до Нового року зможемо завершити роз’яснювальну роботу (щодо змін до Конституції. – Ред.).

Утім, за його словами, Україна має бути готова до будь-якого розвитку ситуації.

«Зараз є величезна небезпека, що 18 жовтня чи 1 листопада окупаційна влада може знову провести фейкові вибори. Це надзвичайно небезпечно для Мінських домовленостей, для мирного процесу», - запевнив Президент.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі