Автор альтернативного логотипу Луцька відстоює свою ідею

Одна з рекламних агенцій нещодавно розробила концепцію бренду Луцька, включно з логотипом, яку, після обговорення з лучанами, планують запровадити у місті.

Ініціатором розроблення "нового обличчя" Луцька є місцевий спеціаліст з маркетингу та реклами, начальник відділу маркетингу компанії Modern-Expo Group Микола Жичук.

13 грудня він презентував демонстраційну версію брендбуку обласного центру Волині, і анонсував публічне обговорення цього проекту.

Така ініціатива викликала жваву реакцію в містян. І не завжди позитивну.

У відповідь Микола Жичук опублікував пост у соцмережі:

"Ідея ребрендінгу, що я запропонував – це проект до обговорення! І це обговорення триває. Це робота, яку я проводив в вільний час разом з такими ж небайдужими лучанами Partyzan і за це ніхто не вимагає ні копійки. Хоча аналогічні дослідження і розробки коштують немаленьких грошей. І це - подарунок улюбленому місту Луцьку!

Кожна людина – унікальна, зі своїми смаками, поглядами, переконаннями. Кожен професіонал повинен якісно виконувати свої роботу. Дизайн – це не з опери «подобається чи не подобається», це інструмент, що вирішує поставлені задачі!

Багато хто в моїй ідеї звернув увагу не на внутрішнє наповнення, а лише на візуалізацію. А це хибний шлях.

На мою думку бренд Луцька повинен працювати на кілька аудиторій – це внутрішні та зовнішні туристи, влада, інвестори, кваліфіковані кадри, студенти, творча інтелігенція. Завдяки бренду Луцька сюди повинні хотіти їхати працювати, вчитися, відпочивати, лишатися тут, щоб розвивати місто. Сюди не повинні боятися вкладати ресурси. 

Завдяки бренду Луцька навколишні села повинні виявляти бажання приєднуватися до міста, а не ставати «в позу». І якщо постане питання об’єднання регіонів, я переконаний, що кожному лучанину вигідно було б жити «в столиці» регіону, а не в провінції. І це лише вершина айсбергу.

Луцьк знаходиться в центрі унікальної території, що починається перед Новоград-Волинським і закінчується за Володимир-Волинським. Луцьк має унікальну пам’ятку-замок, яку мають далеко не усі міста. Луцьк має історію, кульмінацією якої був з’їзд європейських монархів. Луцьк «коронує» Волинь!

З перекладу на англійську мову слово «столиця» перекладається як capital – головне місто, перша буква, капітал! СТО лісів, СТО доріг, СТО озер, КОРОНОВАНА земля – невже є лучани, які не чули цих рядків? Як раз це – ідея бренду СТОЛИЦЯ ВОЛИНІ! Для тих, хто не бачив усього опису, а орієнтується лише на візуальну частину – завантажуйте та переглядайте увесь документ https://drive.google.com/open?id=0B3hYUjEastY8dlEtRFJYUlE4TjA

Тепер до наших баранів. Ще раз повторюся, що існуючий бренд не виконує своїх задач. Те, що комусь порадив інформаційні ресурси для навчання – це лише «на благо»! Якщо хтось ще не зрозумів – то це не влада найняла нас, а ми наймаємо її! І якщо вона нас не влаштовує – можемо її звільнити. Для цього при рівні розвитку сучасних комунікацій може бути достатньо кілька постів в соціальних мережах та підтримки активної частини суспільства".

Нагадаємо, розпочався конкурс на розробку туристичного логотипу Волинської області.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі