Де на Волині візьмуть гроші на шкільні автобуси

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Волинським школам не вистачає півсотні автобусів для перевезення школярів. Транспорт пропонують закуповувати на умовах співфінансування.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 31 серпня, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Нагадаємо, на Волині не вистачає шкільних автобусів для перевезення учнів, адже частина транспорту була забрана в зону АТО згідно з мобілізаційними завданнями.

Так, на Волині потребують 48-55 автобусів. Необхідний транспорт пропонують купувати на умовах 50х50. 50% - за кошти державного фонду регіонального розвитку і 50% - з місцевих бюджетів.

Крім того, за такою схемою планують закуповувати і нові підручники. На це Міністерство освіти дало регіонам три місяці. Міністр освіти під час засідання Кабміну повідомив, що навчальний рік розпочнеться зі старими підручниками, але за 3 місяці в регіонах мають придбати підручники за аналогічною схемою – на умовах співфінансування 50х50.

До слова, днями Луцька міська рада дозволила продати з аукціону 6 автобусів, які належать Луцькому підприємству електротранспорту. Три з них планують придбати райони для перевезення школярів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі