Уряд хоче легалізувати одностатеве партнерство

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

11 березня Кабінет Міністрів оприлюднив розпорядження «Про затвердження плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року».

Документ був затверджений 23 листопада 2015 року, повідомляє ТСН.

Згідно з документом, Національна стратегія спрямована на об'єднання суспільства, на розуміння цінностей прав і свобод громадянина, все на основі рівності та без дискримінації. 

План був розроблений правозахисниками України, ООН, Радою Європи та інших міжнародних організацій. Документ має на меті створити декілька інститутів для захисту прав людини, зокрема систему для протидії катуванням та жорстокому поводженню та створення умов в Україні для запобігання такого поводження.

«Передбачається створення ефективної системи розслідування злочинів, пов'язаних із катуваннями, жорстоким, нелюдським або таким, що принижує гідність, поводженням чи покаранням, у тому числі насильницьким зникненням», - йдеться в документі.

Крім того, у лютому 2017 року має бути розроблений та поданий на розгляд уряду законопроект про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав, зокрема володіння та наслідування майна, утримання одного партнера іншим в разі непрацездатності, конституційного права несвідчення проти свого партнера. 

Також у першому кварталі цього року планується створити робочу групу для розроблення проекту та порядку здійснення заміни офіційних документів особам, яким встановлено клінічний діагноз «транссексуальність», та підготовки пропозицій щодо внесення відповідних змін до інших нормативних документів. Як сказано в документі, має бути розроблений поряд здійснення заміни офіційних документів особам, яким встановлено клінічний діагноз «транссексуальність», та підготовка пропозицій щодо внесення відповідних змін до інших нормативних документів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі