Частина Луцька може залишитися без гарячої води

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

ДКП «Луцьктепло» боргує компанії ЗАХІД ТЕГ, яке володіє котельнею на Карбишева, 4 мільйони гривень. Якщо не вдасться домовитися з компанією, частина містян залишаться без гарячої води.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло» 10 березня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Виконувач обов’язків директора ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна повідомила, що на підприємстві напружена ситуація. Річ у тім, що з початку року змінився розподіл оплати за газ, оскільки ПАТ «Волиньгаз» і НАК «Нафтогаз» віднині підприємство має платити окремо. Однак до 24 лютого в ДКП «Луцьктепло» не було методики перерозподілу коштів.

Фактично, всі кошти з рахунків донедавна йшли лише на погашення боргів перед НАК «Нафтогаз». З 24 лютого підприємство отримало механізм розподілу коштів.

Проте є ще інша проблема: населенню надано послуг на 34 мільйони, а сплатять вони фактично 13. Решта – 21 мільйон мають надійти як субсидії. І якщо НАК «Нафтогаз» погоджується погашати борги субсидіями, то ПАТ «Волиньобленерго» та ПАТ «Волиньгаз» вимагають реальні гроші, а не папірці від держави.

Загальна кредиторська заборгованість за станом на 1 січня 2016 року складала 62 мільйони. ДКП «Луцьктепло» боргує 53 мільйони НАК «Нафтогазу», 2,5 мільйона ПАТ «Волиньгаз», 870 тисяч – КП «Луцькводоканал».

Але ситуація за 2 місяці змінилася: за станом на 24 лютого, коли був відсутній норматив розподілу коштів, борг складав 66 мільйонів. Структура боргу суттєво змінилася: НАК «Нафтогазу» підприємство боргує 45 мільйонів, ПАТ «Волиньобленерго» 2,4 мільйона, 12,5 мільйона – борг перед ПАТ «Волиньгаз», 1,8 мільйона КП «Луцькводоканал» і 4 мільйони – компанії ЗАХІД ТЕГ.

Щодо останнього кредитора, то там налаштовані рішуче, каже Валентина Малютіна: «Якщо не знайдемо спільного рішення, то на 33 і 40 кварталі відключатимемо гарячу воду, бо нам не вистачає параметрів, щоб постачати гарячу воду на все місто».

Нагадаємо, навколо договору на давальницьку сировину між ДКП «Луцьктепло» та ЗАХІД ТЕГ вже декілька років тривають справжні баталії.

Подробиці цього договору - «вкриті мороком», оскільки про зміст договору відомо лише обмеженому колу людей. Не показали цей договірані членам міськвиконкому, ані активістам, навіть заявили, що договір покажуть за умови підписки про нерозголошення. Натомість, уже цього року працівники ДФС виявили оборудку на 3,1 мільйона гривень, в рамках якої послугу з переробки природного газу у тепло для державного комунального підприємства надавали за завищеними цінами. Цього року цей договір був поновлений після скарги компанії ЗАХІД ТЕГ на дії «Луцьктепла» до Антимонопольного комітету.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі