В Україні хочуть відкрити 100 базових опорних шкіл

Джерело: 24 телеканал
  1. Новина відноситься до:

100 базових опорних шкіл хочуть відкрити ще цього року. Для цього уряд виділяє 200 мільйонів гривень, а також залучатиме донорську допомогу від міжнародних фінансових організацій.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах». І зазначив, що це нова система якісної освіти для дітей, які навчаються в маленьких містечках та селищах, інформує 24 телеканал.

«Створюється система, де базова школа має інвестиції в навчання і якісні знання. Це означає, що в такій школі безкоштовний інтернет, до такої школи купуються нові класи фізики, математики, хімії, біології. В такій школі є мультимедійний комплекс, відправляються кошти на ремонт спортивних залів і кабінетів, здійснюються заходи з енергоефективності. Це нормальні умови для того, щоб наші діти отримували якісні знання», — пояснив Арсеній Яценюк.

Кожна опорна школа буде мати не менше трьох філій — шкіл першого ступеня, з 1 по 4 клас: «Далі діти після 4 класу будуть мати можливість навчатися в опорній школі», — додав прем’єр-міністр.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі