Українським вчителям обіцяють підвищити зарплату

Джерело: Преса України
  1. Новина відноситься до:

Президент України Петро Порошенко відповів на петицію щодо підвищення зарплат вчителям і викладачам. При цьому глава держави заявив, що у 2015 році оклад вчителям підвищувався двічі.

Як відомо, у петиції, яка набрала більше 25 тис. голосів, Порошенка попросили внести у Верховну Раду законопроект, що передбачає підвищення заробітних плат працівникам сфери освіти, повідомляє Преса України.

За словами президента, в 2015 році зарплати вчителям підвищували двічі. При цьому Порошенко підкреслив, що це робилося в умовах війни.

«У складні часи неоголошеної війни в 2015 році нам вдалося двічі підвищити оклади працівникам освіти - з вересня і грудня. В цілому підвищення становить близько 25%. Упевнений, що робота в цьому напрямку буде продовжена і у 2016 році», - заявив глава держави.

При цьому, Порошенко зауважив, що підвищення заробітної плати працівникам сфери освіти вимагає вишукування додаткових бюджетних ресурсів.

«Разом з тим реалізація пропозиції про збільшення видатків на освітню галузь для встановлення середніх посадових окладів педагогічним, науково-педагогічним працівникам на рівні середньомісячної (подвійний середньомісячної) заробітної плати працівників промисловості, а також доплат спеціалістам, які працюють в системі освіти, до рівня середньомісячної заробітної плати працівників у цілому по народному господарству вимагає вишукування істотних додаткових бюджетних ресурсів. У той же час важливо при розробці і прийнятті відповідних законодавчих ініціатив врахувати фінансові можливості державного бюджету, частина якого спрямовується на забезпечення обороноздатності нашої країни», - пояснив він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі