У Луцьку працівники підприємства електротранспорту вимагали зарплат

  1. Новина відноситься до:

Працівники Луцького підприємства електротранспорту перекривали вулицю Богдана Хмельницького і вимагали виплатити їм зарплати.

Мітинг тривав 30 грудня біля будівлі міської ради.

Кілька десятків працівників підприємства перекрили дорогу на півгодини. Кажуть – хочуть звернути увагу на себе, адже не отримують зарплат уже кілька місяців. 

Організатор акції Андрій Кобиш каже, що напередодні працівникам заплатили по 800-900 гривень, проте це ніяк не може вирішити ситуації із повним погашенням боргу. Мітингарі апелюють до влади, щоб та «почала думати і про них». 

До протестувальників вийшов заступник міського голови Сергій Григоренко. Він пояснив, що немає сенсу апелювати до місцевої влади, оскільки борг перед підприємством має державна казна. За його словами, держава погасила 1,1 мільйона гривень боргу, проте ще залишається в кілька разів більше. Ці кошти – компенсація за перевезення пільговиків. Він просив працівників ЛПЕ зійти з дороги і не робити незручностей іншим мешканцям міста і збиток тролейбусним перевезенням, проте мітингувальники його не послухали. 

«Наступного року ситуація може погіршитися, якщо пільговиків скинуть на місцеві бюджети. Тоді підприємство взагалі не отримає державних коштів. Я вважаю, що найкращий варіант – це доплачувати пільговикам гроші, щоб вони платили за проїзд», - зазначив заступник міського голови Григоренко.

За його словами, міський голова Микола Романюк поїхав до Києва, в тому числі вирішувати питання боргу на підприємстві, проте до кінця року грошей уже не буде. 

Зрештою, домовилися про те, що 5 січня на підприємстві відбудуться збори, де знову розглянуть ситуацію на підпримєстві та перспективу погашення боргу.

Нагадаємо, вкінці грудня створили тимчасову депутатську комісію з депутатів міськради, яка буде опікуватися проблемами на Луцькому підприємстві електротранспорту.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі