У Луцьку створили комісію щодо проблем міського електротранспорту

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку створили тимчасову депутатську комісію, яка буде опікуватися проблемами на Луцькому підприємстві електротранспорту. Таке рішення ухвалили під час сесії міської ради 23 грудня.

Суть – вивчити проблеми, щоб депутати могли краще розуміти, як їх розв’язати і вивести підприємство з кризи. Тобто комісія має фахово розглянути різні аспекти роботи ЛПЕ і подати пропозиції покращення економічного стану.

Як вважає депутат Ігор Поліщук, майбутнє громадських перевезень саме за електротранспортом. Проте є «незрозумілі моменти» у роботі підприємства. Він разом з іншими депутатами зустрічався з колективом, який має своє бачення щодо того, хто має бути новим директором і як виправити інші проблеми. Робота комісії, вважає Поліщук, піде на користь. Формат її – сім осіб, по одній людині від кожної політичної сили в міськраді.

Заступник міського голови Сергій Григоренко заявив, що є дві ключові причини. Головне – невиконання державою своїх зобов’язань, а саме – наявність заборгованості за перевезення пільгових категорій. Пільговиків тролейбуси перевозять, а держава за них не платить. Друге – лізинг. Тільки в 2015 році завершилися виплати за взяті колись автобуси.

«Це, а не менеджмент, стало причиною занепаду на підприємстві. Наступного року ситуація може погіршитися, якщо пільгові компенсації скинуть на місцеві бюджети. Поганий варіант – лишити все, як є. Найкращий – коли відбудеться монетизація пільг, коли будуть пільговикам доплати. На сьогодні заборгованість на підприємстві складає п’ять мільйонів. Але до кінця року з держбюджету мають погасити 45% боргу», – заявив Григоренко.

Після обговорення депутати проголосували за створення комісії. Головою обрали Ігоря Поліщука. Міський голова Микола Романюк побажав комісії плідної роботи.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі