Екс-меру Шибі не вдалося відсудити в Луцькради 56 тисяч гривень

  1. Новина відноситься до:

Львівський апеляційний адміністративний суд 3 грудня цього року задовольнив апеляційну скаргу прокурора Луцька і скасував постанову Луцького міськрайонного суду від 8 вересня 2011 року, якою було частково задоволено позов колишнього Луцького міського голови Богдана Шиби, зокрема, визнано незаконною відмову Луцькради у виплаті Шибі середньої заробітної плати та стягнуто з мерії середньомісячну заробітну плату за шість місяців, яку він одержував на виборній посаді в міській раді в сумі понад 55,5 тис грн.

.Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Нині суд апеляційної інстанції прийняв нову постанову, якою в задоволенні позову Богдана Шиби до Луцької міської ради відмовлено.  

Ще у червні 2011 року екс-очільник луцької громади звернувся до суду з позовом до міської ради, аби стягнути з органу місцевого самоврядування середню заробітну плату за півроку. Свої вимоги обґрунтовував тим, що, будучи обраний Луцьким міським головою, звільнився з посади  першого заступника голови обласної державної адміністрації. Коли ж закінчився строк повноважень, на попередню посаду Богдан Шиба не повернувся.

Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» (в редакції на момент звільнення) було передбачено, що депутату місцевої ради,  який працював у раді на постійній основі,  після  закінчення  таких  повноважень надається попередня робота (посада),  а за її відсутності  -  інша  рівноцінна на  тому  самому  або,  за  згодою  депутата,  на іншому підприємстві, в установі, організації. У разі неможливості надання -  на період  працевлаштування  за  ним зберігається,  але не  більше  шести  місяців,  середня  заробітна плата,   яку   він   одержував  на  виборній  посаді,  що виплачується  з  відповідного  місцевого  бюджету.

У виплаті середньої заробітної плати Луцькою міською радою колишньому очільнику було відмовлено. Проте Луцький міськрайонний суд визнав цю відмову незаконною.

Прокуратура ж міста Луцька оскаржила цю постанову в апеляційному порядку. 

Прокурори наполягали, що Богдан Шиба не мав права на отримання середньої заробітної плати, яку він отримував на посаді Луцького міського голови, адже звільнився з посади в облдержадміністрації за власним бажанням, а не у зв’язку із переходом на виборну посаду. 

Дослухавшись до доводів прокурорів, Львівський апеляційний адміністративний суд, прийшов до висновку, що рішення суду першої інстанції про виплату коштів є незаконним.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі