Гунчик каже, що Гузь йому мстить

  1. Новина відноситься до:

Очільник Волині Володимир Гунчик відреагував на гучну заяву народного депутата Ігоря Гузя

Як відомо, 25 листопада волинський парламентар Ігор Гузь («Народний фронт») із трибуни Верховної Ради звернувся до Президента Петра Порошенка з проханням-вимогою звільнити Володимира Гунчика з посади голови Волинської облдержадміністрації. На думку нардепа, Волинь заслуговує кращого губернатора, оскільки Гунчик, мовляв, не лише не може впоратися зі своїми обов’язками, конфліктує з громадським активом і пресою, а й може бути причетним до «бурштинової лихоманки».

Натомість ввечері 26 листопада голова Волинської ОДА Володимир Гунчик озвучив свою версію такої різкої поведінки Ігоря Гузя, з яким, по суті, вони є політичними колегами, адже на нещодавніх місцевих виборах представники «Народного фронту» балотувалися в місцеві ради під брендом БПП «Солідарність».

Гунчик назвав заяву Гузя політичним піаром і зізнався, що хоч і сприймає таку поведінку депутата спокійно, проте йому від цього дуже неприємно.

«Ситуація досить банальна. «Народний фронт» програв вибори на всіх фронтах і разом з тим підставив Блок Петра Порошенка. Останньою краплею став Любомльський район, де ми за особистим проханням Ігоря Гузя першим номером у списку «Солідарності» поставили Ігоря Торбу. Хоча наперед ми чітко розуміли, що якби він йшов по округах, то навряд чи пройшов би. Ну, але… Ігор Гузь дуже наполегливий. І зрештою я йому казав, що ми поставимо його першим у списку, а далі ви собі як хочете», – зауважив Володимир Гунчик.

«Після того, як  Блок Петра Порошенка пройшов у районну раду, Ігор Гузь почав наполегливо вимагати у мене, щоб Ігор Торба став головою райради. Ми вели досить довготривалі переговори, дивилися, як складається ситуація в майбутній районній раді. І аж ніяк не виходило, щоб Торба був головою. Але напередодні виборів голови районної ради голова ОДА так би мовити «наїхав» на всіх, на кого тільки можна, з проханням, щоби все-таки проголосували за Торбу. І попросив Ігоря Гузя виїхати в Любомльський район і зустрітися з моїм радником Миколою Пархомуком і депутатом облради Володимиром Дибелем. Ця зустріч відбулася. Сторони поговорили на досить високих тонах і відправила Ігоря в «мєста не столь прібліжонниє», –  додав голова ОДА.

Після цього, розповів Гунчик, ніби Гузь пообіцяв помститися.

«Гузь приїхав до мене і сказав: «Я тобі цього ніколи не прощу. Я тобі буду мстить. Оголошую війну. І перше, що я зроблю, то це виступлю на сесії Верховної Ради про твоє звільнення, невідповідність займаній посаді». І ось – через тиждень виступ Гузя в парламенті», – зазначив Володимир Гунчик.

На його думку, Ігор Гузь відчуває, що «настав час переходити з влади в опозицію, відчуває зміни в уряді і готується зайняти чергову партію».

Також очільник Волині запевнив, що цінує конструктивну критику, але «прилаштувати когось головою районної ради, а коли його не обирають – за це відповідати» – така ситуація його не може влаштовувати.

Володимир Гунчик пояснив, що серед народнофронтівців, які брали участь у виборах спільно з БПП, у Волиньраду потрапив лише єдиний – Михайло Бегаль із Ратно. Утім і цього, вважає Гунчик, не зовсім коректно асоціювати із «Народним фронтом».  

Окрім того, голова ОДА повідомив, що Президент наразі не висловлював наміру його звільняти.

«Якщо Президент прийме рішення, що я повинен покинути цю посаду або призначить мене на якусь іншу посаду, то волю Президента я виконаю. Або ж я пишу заяву і кажу, що не хочу працювати в цій команді. Мені пропозицій від Президента, щоби я написав заяву, не поступало», – констатував посадовець.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Ірина КАЧАН

Коментарі