Директорам шкіл та завідувачам дитсадків виплатили премій на два мільйони гривень «за вибори», - ЗМІ

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Премій з міського бюджету майже на два мільйони гривень виплатили директорам шкіл та завідувачам ДНЗ у зв’язку з виборами.

Таким є результат вчорашньої перевірки міліцією управління освіти Луцької міської ради. Очевидно, бюджетні кошти сплачувалися для того, щоби керівники вказаних установ тримали «в тонусі» свої колективи та голосували за «правильного» кандидата. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з достовірних джерел у правоохоронних органах.

Так, наголошують, що сума премії одній особі становила від десяти до двадцяти тисяч гривень.

Правоохоронці встановили, що незаконну вказівку виплачувати премії, надбавки та інші заохочення без проведення попередньої індексації надав начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

Зі слів правоохоронців, він діяв умисно і з корисливих мотивів, всупереч Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», «Закону України про індексацію грошових доходів населення», «Закону України про Державний бюджет України» та інших законодавчих документів.

ІА Волинські Новини звернулися до посадовця за коментарем, проте щойно Олег Володимирович почув, з якого видання телефонують, навідріз відмовився будь-що коментувати. Причому самого питання журналіст так і не поставив.

Начальник управління обґрунтував це тим, що видання нібито «перекручує» його слова. Очевидно, йдеться про один з останніх коментарів головного освітянина міста, де він висловився щодо відсутності доплат працівникам сфери освіти. Їх, зі слів Гребенюка, не було, у зв'язку з нестачею коштів. Нагадаємо, вихователі з дошкільних навчальних закладів міста скаржилися, що їх позбавили доплат і залякують тим, що кошти не повернуть, якщо у день виборів вони не проголосують за «угодних».

Натомість у коментарі Волинському агентству розслідувань Олег Гребенюк зазначив, що все це відверта брехня, яка «переходить розумні межі навіть для фальсифікації».

Будь-що коментувати відмовився і тимчасовий виконувач обов'язків начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига. Посадовець взагалі заявив, що подібної інформації він не має.

Водночас, з достовірних джерел у правоохоронних органах стало відомо, що наразі міський голова Микола Романюк вживає заходів щодо недопущення розголосу цієї інформації, тривають активні переговори з тим же Петром Шпигою.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі