Чиновники не знають, що робити зі стелою Героїв Радянського Союзу

  1. Новина відноситься до:

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міськради Ярослав Матвіїв розповів, що наразі в управлінні ще не знають, чи будуть зносити стелу, чи переносити, чи реставрувати. Це питання буде обговорюватися та виноситися на виконком та сесію міськради.

Нагадаємо, що днями до одного із волинських видань зателефонували обурені містяни й поскаржилися, що історичну пам’ятку хочуть демонтувати.

«До нас звернувся голова спілки ветеранів, аби надати дозвіл на перенесення стели. Справа втім, що зараз немає можливості її перенести, бо стела зроблена із монолітного бетону і знаходиться в напіваварійному стані. Враховуючи те, що є Закон України «Про декомунізацію», то частина стели потрапляє під цей закон, адже на ній зображено георгіївські стрічки. Тому обговорювали й те, аби перенести окремі частини стели  на територію музею, або ж від реставрувати і зробити у сучасному стилі. Щодо демонтажу, то у нас така інформація відсутня. Ми ще будемо обговорювати це із Департаментом ЖКГ й вирішувати, що робити із цією стелою. Швидше за все, що це питання буде розглядатися на виконкомі та сесії міськради. Ця стела потрапляє в зону будівництва багатоповерхівки, яка буде поруч. На першому поверсі будуть офісні приміщення і стела буде заважати їхньому обслуговуванню», – розповів заступник начальника. 

Своєю чергою, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук у соцмережі Facebook писав, що стелу перенесують на територію Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки.

«Хто цікавився цими пам'ятними плитами до цього? Ніхто. Скільки років вони там стояли в занедбаному стані. А тут вже ґвалт. Комплекс переноситься на територію музею військової техніки, що поруч, і буде відновлений. Сподіваюсь, адекватно. Ви б ще так реагували, коли реальні пам'ятки історії міста нищаться», - йдеться у повідомленні. 

Данильчук додав, що таке рішення озвучили на комісії щодо декомунізації при міськраді. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі