Міліція стала Національною поліцією

  1. Новина відноситься до:

7 листопада в Україні почала діяти Національна поліція, яка утворена на базі міліції.

Як інформує прес-служба Міністерства внутрішніх справ, перехідний період триватиме рік. Проте вже сьогодні тих правоохоронців, які виконують свої обов'язки, перевели в поліцію, аби не було юридичних претензій щодо законності їхньої діяльності.

"Уже призначені на посади працівники чергових частин поліції і слідчі, які виконують свої обов'язки у повному обсязі. У складі (юридично зареєстрованих) Головних управлінь поліції в областях та місті Києві повноцінно функціонують понад 700 відділів і відділень поліції. З початку доби вже зареєстровано 3,3 тисячі звернень громадян", – йдеться в повідомленні.

Також затверджений штатний розпис Нацполіції. Так, у складі Головних управлінь поліції в областях та місті Києві відповідно до повноважень, визначених законом, повноцінно функціонують 217 відділів та 489 відділень поліції.

Варто зазначити, що багатьох керівників структурних підрозділів до Національної поліції переводять автоматично, не влаштовуючи обіцяних конкурсів на посади. Мовляв, не встигли.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі