Виборчі правопорушення можна відслідковувати онлайн

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

На Волині правоохоронці зафіксували 47 правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Про це під час круглого столу у «Волинь-медіа» 21 жовтня повідомив начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

З його слів, за усіма порушеннями виборчого законодавства, що відбуваються на території області, можна прослідкувати із допомогою спеціалізованої інформаційної системи МВС «Місцеві вибори-2015».

«Така система у нас уже діє. Суть її полягає у тому, що на спеціальній «мапі правопорушень» працівники мас-медіа та звичайні громадяни можуть отримати усю інформацію стосовно «збоїв» виборчого процесу, а також довідатись про кількість та характер правопорушень в реальному часі», - зазначив головний міліціонер області.

Як пояснив Петро Шпига, щодо 29 із 47 порушеннь уже прийняті відповідні рішення, а от 9 із них ще розглядають.

Окрім того, він зауважив, що, станом на 21 жовтня жодних матеріалів про підкуп виборців на Волині немає.

Натомість, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Людмила Хомич розповіла, що спостерігачам її організації вдалося зафіксувати лише 34 факти порушення виборчого законодавства.

Нагадаємо, до охорони порядку на виборах на Волині залучать громадські формування.

Окрім громадських організацій, у день виборів «берегтимуть спокій» 1288 правоохоронців, 386 працівників управління ДСНС, 50 працівників державних охоронних структур, а також 44 прикордонника.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі