Під час виборів на Волині патрулюватимуть громадські формування

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

720 представників громадських формувань залучать до охорони правопорядку під час виборчого процесу на Волині.

Про це під час круглого столу у середу, 21 жовтня, повідомив начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Окрім громадських організацій, у день виборів «берегтимуть спокій» 1288 правоохоронців, 386 працівників управління ДСНС, 50 працівників державних охоронних структур, а також 44 прикордонники. Окрім цього, головний міліціонер області обіцяє й посилену охорону бурштинових копалень від нелегальних старателів. Так, оберігати незаконний видобуток «сонячного каменю» буде близько 500 осіб.

Варто зазначити, що серед громадських формувань, які залучають задля охорони правопорядку під час виборів, Петро Шпига виокремив «Варту порядку», «Самооборону Волині» та «Автомайдан України».

Натомість, його заступник Анатолій Шумик зауважив, що представники громадських формувань в жодному разі не чергуватимуть самостійно, а тільки разом з працівниками міліції.

«Усе відбуватиметься за згодою і під контролем представників правоохоронних органів. Тож, усі рішення прийматиме винятково працівник міліції», - зазначив він.

Також Анатолій Шумик наголосив, що для реагування на повідомлення про виборчі порушення залучать 20 слідчо-оперативних груп.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі