Реставратор показав, як за секунди зникає 200-літній лак з картини 17 століття

Джерело: Еспресо

Торговець творами мистецтва та ведучий BBC Філіп Молд виклав відео, на якому показує, як за лічені секунди знімає 200-річний лакове покриття з картини 17 століття.

Про це розповідає The Thrillist.

На відео видно старовинну картину епохи английського короля Якова I (1603-1625), яка покрита лаком. За 200 років він дуже потемнів, тому для відновлення кольорів полотна реставратор знімає лак. Він робить це маленьким пензлем та спеціальною речовиною.

Лак, який тримався на картині 200 років, за секунди “змивається”. Під пензлем проявляються справжні кольори полотна. Чим саме користувався Філіп — невідомо.

Картини часто покривають лаком, щоб зберегти та захистити полотно. Та через кілька століть спеціалістам по реставрації доводиться знімати старі шари та накладати нові. Зазвичай для таких дій зазвичай використовують скипидар, тау випадку, що на відео, чоловік використав інші речовини.

null

null

Також Філіп виклав фото картини до того, як зняв лак. Про картину відомо лише те, що написали її 1618 року, а жінці, що на ній зображена, 36 років.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі