На Волині остаточно об’єднатися вирішили тільки п’ять громад

Джерело: ВОДТРК
  1. Новина відноситься до:

Лише п’ять волинських громад остаточно вирішили об’єднатися і вже після місцевих виборів отримають відповідні повноваження.

Про це під час «круглого столу», присвяченого темі децентралізації, що відбувся в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, розповів виконавчий директор ГО «Центр реформ» Анатолій Пархом’юк, повідомляє Волинська державна телерадіокомпанія.

«Після виборів 25 жовтня вони вже будуть повноцінними громадами і набудуть тих повноважень, і фінансових, і адміністративних, щоб здійснювати повноцінне управління своєю територією, є ще одна громада, яка хоче об’єднатися, але там населені пункти різних районів, а це компетенція ВР, і зараз тривають процеси, аби прискорити усе», – зазначив він.

Тож, найпершими відчують зміни у громадах з центрами в Устилузі, Зимному, Смолигові, Голобах та Велицьку. Після передачі повноважень, ці громади опікуватимуться місцевими закладами освіти, медицини, культури, вирішуватимуть комунальні проблеми.Жителі ж на місці зможуть отримувати ряд адміністративних послуг, заради яких раніше доводилося їхати в райцентр чи Луцьк.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі