Волинський бард Сергій Шишкін тріумфував у Києві

Ювілейний вечір волинського композитора Сергія Шишкіна, що відбувся вчора в Національному палаці мистецтв «Україна» приємно шокував вибагливу столичну публіку.

Свій концерт, присвячений 40-річчю творчої діяльності, волинський Маестро перетворив у справжнє культурологічне дійство за яким захоплено спостерігали люди самих різних поколінь, пише Волинь:Світ.

«Мисляча людина», яка прозвучала першою, очікувано завершилась оплесками, які з кожною піснею ставали все гучнішими.

Не відставали від ювіляра і гості. Роман Коляда, Брати Капранови, сестри Тельнюк,  Григорій Лук’яненко, Едуард Драч своїми музичними композиціями гармонійно доповнювали оригінальність дійства, яке вирувало на сцені.


Побачили на концерті Шишкіна і легендарного «Васю», який не переставав трусити попіл, в популярній у 90 –тих роках пісні братів Гадюкіних... І не тільки побачили, а ще й почули його саксофон.

Отримавши оплески від глядачів, сувенірне горня в подарунок  від ювіляра Василь Карапулько пішов в зал, щоб потім ще не раз повернутись на сцену.

Після пісні, яку Маестро присвятив волонтерам, а також бійцям з 51-ої бригади зал встав, і цього разу замість  оплесків була хвилина мовчання.

Вже коли зал був добряче розігрітий, Шишкін взявся за свою улюблену справу. Так-так,  він знову почав відкривати таланти. На велику сцену вийшли Іванна Ворошилюк та Сергій Шишкін -молодий.

Власне з Іванки, яка родом з Володимира, почалась благодійна частина концерту, в якій сам ювіляр, митці та глядачі зібрали пожертви для Лесі Мудрак, виступ якої був заявлений організаторами, але не відбувся через хворобу.

По тому настав час експериментів з доробком волинського композитора. Після «Одинака» разом з скрипкою Іванки твори ювіляра виконувались в самих різних варіаціях під акомпанемент саксофона, гітари, і навіть музичних глечиків, присутність яких на сцені викликала неабиякий подив в гламурної київської молоді.

Але те, що було - не все… Бо коли на сцені з’явився гурт «Дайте спокій» то відомий твір Шишкіна «Глина до глини» став не просто реальністю, а якимось досі невідомим ритуалом української естради. Валерій Ленартович під акомпанемент Шишкіна і компанії на сцені Національного плацу мистецтв «Україна» перетворив  шматок звичайної глини в неймовірної краси глечик ручної роботи. І зал знову встав з оваціями…

Концерт Шишкіна, як і годиться відомому композитору, завершився хітом, зрештою з нього і почався, і так і продовжувався більше трьох годин. «Осіння пісня» під гучні оплески глядачів - підвела риску 40-річної творчої діяльності музичної легенди Володимира.

Зрештою згадка про рідне місто на концерті Маестро звучала багато разів, нею ,власне,  і все і закінчилося.

“Volodymyr Forever” – вигукнув на закінчення Сергій Шишкін отримуючи квіти від земляків.  



Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі