Луцький театр у 1980-х. Фото

Джерело: Район.Луцьк

У мережі інтернет вдалось натрапити на фотопідбірку світлин, які були зроблені на сцені Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка в 1981 році.

Волинський обласний музично-драматичний театр створено 1939 року за Ухвалою Ради Народних комісарів УРСР. Основою творчого складу стала трупа Волинського українського театру, що діяв попереднє десятиліття (1928—39 рр.) під керівництвом Миколи Певного, учня Миколи Садовського й Панаса Саксаганського.

У 1980-х роках творчі традиції театру продовжили режисери В. Сурков, О. Сугак, А. Мельничук та М. Ілляшенко, який був художнім керівником закладу від 1986 року; до Волинського музично-драматичного театру також запрошувались відомі режисери-постановники з інших міст країни і молоді режисери. У цей період визначними постановками театру стали вистави: «Забути Герострата» Г. Горіна, «Дім Бернарди Альби» Ф. Г. Лорки, «Одержима», «Оргія» та «Бояриня» Лесі Українки, «Плаха» Ч. Т. Айтматова, «Лісістрата» Аристофана, «Гайдамаки» за Т. Г. Шевченком, «Зрізані троянди в замерзлому саду», «Чорна рада» П. О. Куліша. Від 1986 року театр очолює Б. С. Береза.

На представлених світлинах можемо побачити кадри із вистави під назвою «Не все коту Масниця», за п'єсою Олександра Островського, яка була написана в 1871 році.

Можливо, хтось із лучан був присутній на цій виставі у 1981 році і впізнає акторів, костюми та декорації.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна Яцечко-Блаженко

Коментарі