На Волині створять інтерактивну карту водойм

Аби систематизувати водні ресурси Волині та зробити доступними для всіх охочих, в області створять інтерактивну карту усіх водойм.

Над розробкою такої карти працює комунальне підприємство «ІАЦ «Волиньенергософт».

Про це стало відомо 31 жовтня під час робочої наради з екологічних питань, повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Зі слів директора підприємства Василя Дутка, вони уже мають досвід роботи над подібними картами, тому й зголосилися реалізувати проект, обумовлений ще 21 лютого під час наради в ОДА.

Саме тоді було вирішено, що мапа стане своєрідним електронним інструментом, що забезпечуватиме відкритий доступ до інформації про ріки, ставки, озера, водосховища області. Нині ж уже нанесено позначки 14 озер, 17 водосховищ, 108 річок та струмків. Необхідні дані підприємство отримує співпрацюючи з управлінням екології облдержадміністрації.

Серед інформації про об'єкти: адміністративний район розміщення, площа водного плеса, відношення до населеного пункту, глибина, цільове призначення, перспективи використання. Роботи плануємо завершити до кінця листопада.

Важливо, що електронна мапа уже працює. Нею можна скористатись, зайшовши на офіційний веб-сайт підприємства «Волиньенергософт». Згодом стане доступною й функція зворотного зв'язку, де відвідувачі зможуть вказати на зауваження та побажання в частині наповнення електронного ресурсу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі