Правоохоронці затримали 17 бурштинокопачів

Джерело: УМВС України у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

Станом на 8:00 годину 23 вересня правоохоронці затримали чотири транспортних засоби та 17 чоловік. Вилучено бурштин, грошові кошти та інвентар для видобутку сонячного каміння.

Зараз на місці інциденту зібралося близько 200 громадян та 20 транспортних засобів, які намагаються проїхати у лісовий масив, повідомляє перс-служба УМВС України у Волинській області.

Нагадаємо, волинські ліси «окупували» бурштинокопачі із сусідніх областей. З метою припинення та недопущення незаконного видобутку бурштину у Волинській обласній державній адміністрації відбулася координаційна нарада за участю голови адміністрації, силовиків та громадських активістів.

На охорону громадського порядку залучено близько тисячі співробітників УМВС, СБУ, УДСНС, НГУ, Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства,  представники громадських організацій.

Крім цього, на допомогу прибули працівники міліції особливого призначення із сусідніх областей.

Для перекриття шляхів залучено один БТР та сільськогосподарську техніку.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі