На чому слухали музику в часи СРСР

Різноманітність моделей аудіотехніки і їх назв просто-таки вражала. Більшість – копії західних аналогів. Але за іменами радянських радіол можна було спокійно вивчати географію. Тут вам і Баку, і Білорусь, і Даугава, і Дніпропетровськ, і Харків, і Байкал і навіть Казань. І це далеко не повний список.

Про це розповідає Телеканал 24.

Ну були, звичайно, і більш, так би мовити, поетичні варіанти. Ви тільки-но вслухайтесь: "Бірюза", "Рапсодія", "Іоланта", "Кантата". Не назви, а мелодія. До речі, радіолу під назвою "Мелодія" теж випускали. Зараз усі ці громіздкі агрегати виглядають, без сумніву, красиво.

Звісно, така об’ємна і важка штука, як радіола – не єдиний пристрій, що відтворював музику. Існували і більш компактні програвачі платівок. Їх офіційна назва – електрофони. В Союзі випускали понад 40 різних моделей. Особливо популярними були недорогі портативні варіанти у вигляді валізи.

Як і радіоли, бабінні магнітофони виготовляли по всьому Союзу. Якщо говорити про Україну, то це Харків, Дніпро і Київ. І саме столичний "Маяк" вважали найбільш якісним.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі