Волинян кличуть долучитися до створення карти єднання України

Джерело: Волинська регіональна дирекція НТУ

25 жовтня Волинський краєзнавчий музей запрошує усіх охочих долучитися до всеукраїнської акції «Україна моя вишивана». У її рамках вся Україна – від заходу до сходу вишиває карту єднання в кольорах національного віночка.

Акція стартувала 22 червня в селищі Скала-Подільський Борщівського району Тернопільської області. За цей час майже тисячу людей залишили на карті вишитий власноруч хрестик.

Тло карти планується зашити в кольоровій гамі українського прапора. Взимку місцеві майстрині з Борщівщини оздоблять обидва боки карти знаменитим борщівським орнаментом. На полотні також є вишитий духовний символ, вісник миру – голуб.

 Естафету передали Львівській області, а на Волинь полотно приїде з Рівненщини.

Планується проведення акції в містах Луцьку і Нововолинську, а також  у селі Чаруків. Наступною учасницею буде Житомирська область.

Закінчити патріотичну акцію планують у липні наступного року. Опісля карта ще раз помандрує Україною, де її зможуть побачити всі охочі. Відтак зберігатимуть вишиванку у Скала-Подільському краєзнавчому музеї. Також організатори видадуть книгу, що  розповідатиме про історію створення карти.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі