Фільм «Сторожова застава» зібрав за перший тиждень прокату понад $8 мільйонів

Джерело: Zaxid.net

За перший вікенд прокату українське фентезі «Сторожова застава» зібрав у прокаті понад ₴8 млн. Фільм подивилось майже 111 тис. осіб.

Картина вийшла на екрани 12 жовтня і перемогла попереднього рекордсмена у прокаті – комедію Dzidzio Контрабас», яка заробила за перший вікенд прокату ₴7,7 млн. Фільм подивилось 102 тис. глядачів,

Фільм «Сторожова застава» став повнометражним дебютом режисера Юрія Ковальова за мотивами однойменної книги дитячого письменника Володимира Рутківського. Сценарій з неї зробили Юрій Ковальов, дитячий письменник Сашко Дерманський та сценарист Ярослав Войцешек.

Картина розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле - на тисячу років назад. Він опиняється у Київській Русі , де рятується від смертельних небезпек, зустрічає нових друзів та вступає в битву з міфічними істотами.

Вітьок зустрічає богатирів Добриню, Іллю та Олешко і разом із ними битиметься проти половців і величезного кам’яного монстра.

Головні ролі у фільмі зіграли Даниїл Каменський та Єва Кошова. Для молодих акторів це їх перші ролі у кіно. У фільмі також знявся український музикант Олег «Фагот» Михайлюта.

Для постановки трюків автори найняли професійних каскадерів, частина з яких знімались у блокбастері «300 спартанців».

Бюджет стрічки становить ₴40,3 млн, з них ₴18,1 млн надало Держкіно. Права на показ фільму вже купило 11 країн.

Офіційний трейлер фільму в YouTube подивилось 1,2 мілн глядачів. Також героїв фільму зобразили на поштовій марці.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі