Осінь на Пісочному: гриби на пляжі та вода як дзеркало

Джерело: Район.Шацьк

На Шацьких озерах осінь. Більше похмура і дощова, як привітна і сонячна. Утім, навіть і в таку пору озера Шацького району мають чим порадувати око туристів, відпочивальників і місцевих жителів.

Закутане в мряку, озеро Пісочне – з боку рекреаційного пункту «Полісянка» – на перший погляд сіре і непривабливе. Проте це лише на перший погляд!

Озерна вода - дзеркально чиста. Недаремно кажуть, що прозорість води в Пісочному найбільша серед групи Шацьких озер. Санаторій «Лісова пісня», такий галасливий влітку - зараз затих на протилежному березі і, здається, поринув у сон.

На березі озера ростуть гриби. Хоча що тут дивуватися - гриби цьогоріч ростуть скрізь. Бабки, польські, маслюки, краснюки на міцних ніжках, трапляються навіть білі. А от насиченого яскраво-червоного кольору осінньому берегу додають неїстівні мухомори і стиглі плоди шипшини. Ну просто витвори мистецтва!

Тиша і спокій оксамитового сезону на Пісочному відволікає від повсякденних проблем, дарує можливість набратися сил від природи і відпочити від швидкісної життєвої круговерті.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі