Дев’ять комунальних підприємств не виконали піврічний план

  1. Новина відноситься до:

За шість місяців поточного року дев’ять комунальних підприємств не виконали планові показники отриманого доходу. 

Про це йшлося у звіті про фінансові показники діяльності комунальних підприємств, який розглядав виконавчий комітет Луцької міської ради 21 вересня. 

Загалом у місті фінансово-господарську діяльність здійснювали 19 комунальних підприємств та комунальна установа «Луцький міський трудовий архів». 

Загальні доходи комунальних підприємств у звітному періоді становлять 248,7 мільйонів гривень, що на 15 % менше від передбаченого фінансовими планами. Водночас, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, доходи збільшились на 20 %. 

Найкращий дохід спостерігався у КП «Парки та сквери м. Луцька», КП  «Газета «Луцький замок»,  КП «Центр туристичної інформації та послуг», Луцький спецкомбінат КПО, КП «Їдальня № 26». 

Не виконали планові показники дев’ять комунальних підприємств міста. Найгірше спрацювало підприємство ДКП «Луцьктепло». Відхилення доходу від планового склало 19,2 %. У відсотковому співвідношенні найбільше відхилення від планових показників отримали Луцьке підприємство електротранспорту (- 37,6 %), ЛЕП «Луцьксвітло» (- 16,9 %). 

За підсумками фінансово-господарської діяльності, у 1-му півріччі 2015 року збитки комунальних підприємств міста становлять 28 мільйонів гривень при плановому рівні збитковості 10,8 млн грн. Основним негативним чинником на статистичний показник є ріст збитковості на ДКП «Луцьктепло», фактичні збитки якого склали 22,7 млн грн. 

Найкращі показники є у КП «Луцький зоопарк» (при запланованих збитках у сумі 19,7 тис. грн.., фактично за підсумками звітного періоду підприємством отримано 98 тис. грн. прибутку). 

Усі житлово-комунальні підприємства міста за підсумками 1-го півріччя спрацювали прибутково та за фактом перевищили запланований рівень прибутків. 

Середньомісячна заробітна плата штатних працівників комунального господарства міста за підсумками 1-го півріччя поточного року становить 3110 грн.

Зростання заробітної плати, у порівнянні із 2014 роком, спостерігається у всіх комунальних підприємствах міста. Найсуттєвіше заробітна плата зросла у КП «Луцькреклама» – на 690,0 грн та становить 3819,0 грн., КП «АвтоПаркСервіс» – на 634,0 грн. та становить 2440,0 грн., КП «Луцькводоканал» – на 575,0 грн. та становить 3548,0 грн., ЛПЕ – на 483,0 грн. та становить 2837,0 грн., Комбінату шкільного та студентського харчування – на 466,0 грн. та становить 3041,0 грн., КП «ЛЕП «Луцьксвітло» – на 401,0 грн. та становить 2829,0 грн.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі