Новини минулого: 26 вересня

Новини минулого: 26 вересня
  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 26 вересня 1971 року.

Рідкісна знахідка археологів. Одне з найбільших на Україні поселень древньої людини епохи верхнього палеоліту виявлено на горі Куличівці в місті Кременці Тернопільської області. Археологи Подільської палеолітичної експедиції Академії наук УРСР, очолюваної львівським ученим, кандидатом історичних наук В. П. Савичем, знайшли велику кількість знарядь праці з кременю: шкребки, різці, проколки, а також багато кісток і зубів мамонта, печерного ведмедя, оленя та інших тварин, що були їжею для мешканців поселення.

Найціннішу і, як твердять археологи, дуже рідкісну знахідку виявлено зовсім недавно. Це— осколок рога північного оленя, прикрашений орнаментом, який складається з штрихів і крапок. За визначенням вчених, цьому осколкові не менш як 25—30 тисяч років.

Не розгубився. НОВОВОЛИНСЬК. (Кор. «Радянської Волині»). Костянтин Ілліч Собчук, який працює головним технологом міськхарчокомбінату, пізно повертався з роботи. Біля магазину № 31, що у мікрорайоні, почув крик: «Ловіть, ловіть...». Побіг на голос. Жінка-сторож розповіла: щойно двоє невідомих обікрали продовольчий кіоск. Показала, куди побігли злодії. Не роздумуючи, Костянтин Ілліч кинувся на розшуки. Через кілька хвилин він затримав одного, потім другого. Ними виявилися Михайло Чернов і гірник шахти № 2 «Нововолинська» Анатолій Дубінін, який вже судився.

У затриманих виявили кілька пляшок коньяку, який вони вкрали у кіоску. Перед цим вони вже добре випили... Незабаром обидва злодії стануть перед судом. Костянтин Ілліч одержав подяку і грошову премію.

Заньківчани у гірників. Тепло зустріли трудівники міста акторів Львівського державного академічного театру імені Марії Заньковецької, які на сцені палацу культури імені 50-річчя Радянської України поставили комедію Карпенка-Карого «Суєта».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі