Волонтери з Волині повезли в АТО теплий одяг та буржуйки

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Волинські волонтери із центру «Серце патріота» вкотре повезли допомогу для українських захисників. Так, в силу того, що наразі «справа йде до осені», солдатам відправляють буржуйки, термобілизну та теплий одяг. Звісно, не обійшлося й без традиційних смаколиків.

Цього разу волонтери прямують до наших бійців, які несуть службу у Донецькій області, а саме до підрозділу протитанкових керованих ракет у село Очеретино, підрозділу 14-ої окремої механізованої бригади у село Єлизаветино, а далі до хлопців із 93-ої бригади, першої танкової бригади, на полігон у селі Чугуєво і на штаб «Сармат», повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Окрім продуктів харчування, робочого одягу та берців, військові замовили волонтерам різні інструменти, необхідні для проведення ремонту спецавтівок.

Так, керівник центру «Серце патріота» Сергій Балицький їде в зону АТО вже 41-ий раз.

«Уже трохи похолодало, тож військові все частіше просять привезти їм теплий одяг, термобілизну, берці та буржуйки – їх на передову веземо дві. Також традиційно передаємо харчі та медикаменти. Є й дві адресні посилки від наших волинських матерів та чотири «передачі» військовим з інших областей. Звичайно, до того, що передають рідні захисникам, ми докладемо подарунки й від себе: водичку, засоби гігієни і тому подібне», - зазначив Сергій.

Особливу подяку за допомогу солдатам Сергій Іванович висловив громаді села Липне на чолі з сільським головою Любов’ю Громик; підприємцям Миколі ЛисюкуОлександру ЗахарчукуАндрію Шарохвостову, громаді міста Берестечко Горохівського району, Миколі Панасюку («Вишків Брук»), ПАТ «ВГП» (ТМ Ruta), ПАТ «Теремно Хліб», та ТМ «Атос» за смачні вареники.

Пан Сергій зазначив, що, починаючи з весни цього року, волонтери із «Серця патріота» тісно співпрацюють із Волинською регіональною парторганізацією політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП».

«Колеса до джипів, їжа, берці, одяг, бензин – усім цим нам допомагає й УКРОП. І сьогодні вони заправили наш автобус, а також презентували харчі і буржуйку для бійців», - з вдячністю каже волонтер

Зі слів голови Волинської регіональної парторганізації політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» В’ячеслава Рубльова, цього разу вирішили допомогти теплими речами і буржуйками, бо військові частини розгортаються на нових місцях. Наближається осінь, тому печі-буржуйки – це найбільш необхідна та практична річ на передовій. Адже бійці можуть їх поставити будь-де і зігрітися як в нічний, так і у денний період

«Якщо ж частина чинна, то є велика проблема з автомобілями. Я неодноразово оголошував під час засідання сесії обласної ради про те, що на спеціальних майданчиках зберігаються авто, вилучені прикордонниками. Стоять вони без діла. А тим часом військовим такі машини вкрай необхідні, зокрема для патрулювання кордонів, мобільного пересування в зоні АТО та біля неї. Під час військових операцій автомобілі зношуються дуже швидко. Саме тому ми забезпечуємо військових і шинами. А арештовані авто однаково власникам віддаватись не будуть, тому найбільш доцільним є їхнє відправлення у зону АТО», - розповів очільник волинського УКРОПу.

Нагадаємо, волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку ведення військових дій на території України. Волонтери передають бійцям продукти харчування, засоби особистої гігієни, таблетки для очищення води, медикаменти, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки, а також адресно доставляють посилки від рідних та близьких. За час роботи волонтери «Серця патріота» у зону бойових дій АТО здійснили 85 відрядження.

Черговий транш допомоги у зону АТО волонтери центру «Серце патріота» відправили 10 вересня. Минулого разу військові отримали колеса до позашляховика «Нива», бойлер, аби можна було без проблем прийняти гігієнічні процедури, продукти харчування, а також дві адресні посилки - у Новочерскаськ та Дніпропетровськ.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі