Парк Юрського періоду: унікальний музей можна побачити у Польщі

Джерело: ТСН

Динозаври у реальну величину та кістки доісторичних плазунів можна побачити у Красеюві.

Місто Ополе – столиця Опольського воєводства у Польщі. Тут є на що подивитись та куди сходити: старовинні собори, цікаві будиночки, мости та міські фонтани милують зір. Воно відоме своєю музикальністю  - тут проводиться фестиваль польської пісні. А у місцевому сквері встановлені статуї відомих музикантів.

Однак у воєводстві, крім столиці, є ціла низка цікавих місць. Неподалік розташоване село Красеюв. Тут можна прогулятись величезним Парком Юрського періоду. Цей комплекс повністю присвячений динозаврам. Юрпарк у  Красеюві – одне з 4 місць світу, де кістки динозаврів не викопали, а лише оголили і представляють так, як вони були знайдені.

У Красеюві парк збудований не випадково. Саме тут знайшли залишки 6 видів динозаврів: полонозаврів, метопозаврів, циклотозаврів, фітозаврів, етозаврів та сілозаврів. Останній цікавий тим, що він є прабатьком динозаврів.

Всі фігури доісторичних тварин тут представлені у натуральну величину, тож деякі неймовірно вражають. А з екскурсії ви можете дізнатись багато цікавих фактів про цих тварин. 

Тут можна навіть побачити найвідомішого динозавра у світі – тиранозавра. Його вважають найголовнішим хижаком світу Юрського періоду. Але виявляється, що це не так. Останні дослідження показують, що скоріш за все він був стерв'ятником і цьому є дуже багато доказів. 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі