Де у Луцьку тестуватимуть учасників АТО на гепатит С

Джерело: Інформаційне агенство "Волинські новини"
  1. Новина відноситься до:

З 24 по 28 липня у Луцьку триватиме акція приурочена до всесвітнього дня боротьби з гепатитом «С», – повідомляє Інформаційне агенство «Волинські новини»

Захід передбачає проведення безплатного та анонімного експрес тестування для учасників АТО на наявність вірусу гепатиту С.
У п’ятницю, 24 липня, акція стартувала у Волинському обласному госпіталі інвалідів війни та у військовому госпіталі А-4554.

Надалі, тестування учасники АТО можуть пройти у Волинському координаційному центрі допомоги учасникам АТО, згідно з розкладом: 24, 25, 27 липня з 10:00 до 18:00 та 28 липня з 10:00 до 14:00.

Крім того, під-час тестування проводитиметься опитування з метою встановлення шляхів передачі вірусу гепатиту С та виявлення найбільш поширеної ризикової поведінки, з точки зору розповсюдження гепатитів у групі «учасники АТО».

Проведене нещодавно перше пробне тестування на базі Київського військового госпіталю показало, що рівень інфікування військовослужбовців з зони АТО перевищує середні показники по Україні, але лише широка загальноукраїнська кампанія з тестування зможе показати реальну картину поширення цієї небезпечної хвороби та поставити перед керівництвом держави питання про необхідність забезпечення відповідного лікування.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі