Розпочалася реалізація проекту щодо міського планування

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

У Тбілісі підписали Меморандум про взаєморозуміння між Україною та ЄС / Радою Європи щодо реалізації проекту «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадянами» (COMUS).

Зустріч відбулася у п’ятницю, 18 вересня, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

У документі зазначається, що основними цілями проекту COMUS є посилення значення культурної спадщини для соціально-економічного розвитку на місцевому рівні, комплексна взаємодія органів влади усіх рівнів і місцевих громад з метою удосконалення системи управління культурною спадщиною та стратегій планування у контексті розбудови громадянського суспільства, приведення документації у відповідність із Європейськими нормами, підходами та тенденціями, поширення досвіду отриманого серед інших українських міст.

Цей проект, що реалізується одночасно в шести країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство»: Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, покликаний розробити інноваційні моделі міського планування, що сприяють розв’язанню практичних проблем в історичних містах.

В Україні проект реалізується Міністерством культури України спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, парламентським Комітетом з питань культури і духовності, Українським центром культурних досліджень, Науково-дослідним інститутом пам’ятко-охоронних досліджень та ГО Асоціація міст України.

 

Луцьк за результатами конкурсу відібрали як пілотне місто для імплементації проекту COMUS (період реалізації 30 місяців). Місцевий координатор проекту – управління культури міської ради.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі