До Луцька з'їхалося півсотні лицарів з усієї України

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Близько 50 лицарів із різних куточків України прибули до замку Любарта, аби позмагатися за право увійти до Національної збірної із середньовічного бою.

Запаморочливі двобої та групові бої відбуваються у стінах замку 2 вересня в рамках фестивалю «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків».

Нагадаємо, що проведення такого фестивалю в Луцьку стало можливим завдяки конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування від Луцької міської ради та Британської ради, на який представники клубу середньовічного бою «Айна Бера. Луцьк» подали проект дійства, котрий у підсумку отримав грант. А мета заходу полягає в намаганні практично наблизити містянам середньовічну епоху та популяризації лицарського бою, який, до речі, цього року в Україні було визнано офіційним неолімпійським видом спорту.

«Лицарі завжди жили в нашому місті, і я переконана, що вони завжди тут будуть. Лицарство – це не лише титул, це і стан розуму й душі. Лицарями були князі та їхні воїни, лицарями були шляхтичі та козаки, воїни УНР, солдати Другої світової війни, а сьогодні лицарями є ті хлопці, які воюють на сході України», – зазначила керівниця управління промоції та туризму Луцької міської ради Катерина Теліпська й додала, що такі змагання вперше проходять у місті.

Директор молодіжного центру Волині Захар Ткачук, своєю чергою, підкреслив: «Я вважаю, що замки будувалися не для музеїв, а для життя, тому для нас дуже важливо хоч трохи вдихнути не тільки історії, а й сучасності в наш замок і побільше проводити різних заходів».

Він теж висловив сподівання, що фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» стане успішним і відбуватиметься у Луцькому замку кожного року.

Окрім лицарських боїв, програма фестивалю містить й інші розваги, зокрема для відвідувачів, – це можливість поуправлятися у фехтуванні, стрільбі з лука, пограти в арчер тег і, звичайно, сфотографуватися у лицарських обладунках.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі