Надія Гуменюк презентувала нову дитячу книжку

Надія Гуменюк презентувала нову дитячу книжку
  1. Новина відноситься до:

Відома волинська письменниця Надія Гуменюк презентувала у Луцьку нову дитячу книжку «Манюня та Марципан». Презентація відбулася 16 вересня у луцькій ЗОШ № 2 для учнів шостих класів.

 

«Манюня і Марципан» – це збірка оповідань, у якій порушуються дуже важливі та актуальні теми сьогодення: збереження природи й дружба людини і тварини. Книга дуже весела, з інтригами, гумором та загадками.

«У кожному оповіданні головні герої – діти та тварини. Манюня – це лисичка, яка потрапила до людей, і хоч вона уже не маленьке лисенятко, бабуся все одно називає її Манюнею. А Марципан – це рудий кіт, у якого дуже норовливий характер», – повідала авторка.

Під час зустрічі Надія Гуменюк розповіла, що ця книга видана за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

«Фонд виділив гроші на верстку та друк книги у рамках проекту «Культура і духовність – головне багатство лучан». Дуже вдячна їм за допомогу», – наголосила Надія Гуменюк.

Авторка розповіла, що усі її дитячі книги – про Волинь, волинських дітей та про волинську природу.

«Дуже непросто писати книги для дітей. Це вимагає чималого хисту, ретельної підготовки й талану. Багато хто думає, що написати дитячу книжку – це дрібниця. Однак, щоб це зробити, треба знати, що думає дитина, знати її смаки та психологію, треба зуміти її зацікавити. Нині треба писати так, аби дитина, яка почала читати книгу, захотіла дочитати її до кінця», – наголосила Надія Гуменюк.

За словами письменниці, її перші дитячі книги були написані для внука. Він завше був першим її читачем. А от дорослу літературу майже зажди першим читає син.

«Дуже часто прошу сина прочитати мої книги, які стосуються історичної тематики, ще до друку. Він добрий історик. Зізнаюся, що іноді навіть знаходить у них неточності», – ділиться авторка.

А от герої та сюжети письменниці підказує саме життя.

«Звісно, можна вигадати та нафантазувати. Такі книги у мене теж є. Але вони не для дитячого читання. З деякими героями я зустрілася, або про них мені розказали, коли працювала ще журналістом і писала про них матеріали», – зізнається письменниця.

Гуменюк додала, що нині дитячі книги дуже відрізняються від тих, які писали двадцять років тому. Адже у світі з’явилися комп’ютерні технології.

«Нині зовсім інший ритм життя, світ став комп’ютеризованим. Діти вже не читатимуть розжовані тексти та довгі описи. Їм хочеться динаміки, гумору, пізнання та патріотизму», – додала Гуменюк.

 

 

 

 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі