Лучанам пропонують на тиждень змінити звичні способи пересування

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

З 16 до 22 вересня Луцьк знову приєднається до Європейського тижня мобільності (ЄТМ).

ЄТМ — це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення навколишнього природного середовища і умов життя в громадах. Захід заохочує запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукає жителів спробувати альтернативні (екологічні) види транспорту, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Цьогорічна тема ЄТМ — мультимодальність, вона закликає людей задуматися над діапазоном наявних транспортних можливостей та обирати для кожної поїздки раціональний вид пересування. Людям пропонують поєднувати способи пересування, що часто сприяє швидшій і приємнішій подорожі.

Якщо правильно обрати транспорт, то можна заощадити гроші, поліпшити своє здоров’я і допомогти довкіллю. А також пізнати місто з інших сторін, - переконані організатори.

Отож, упродовж Європейського тижня мобільності у Луцьку відбуватимуться такі заходи:

  • 16-17 та 21-22 вересня Центр туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2) пропонує усім охочим 20% знижки на прокат другого велосипеда.
  • 18 вересня о 18.00 відбудеться безкоштовна велоекскурсія за маршрутом «Древній Лучеськ» (збір біля Центру туристичної інформації).
  • 19 вересня з 11.00 до 16.00 год на Театральному майдані відбуватиметься виставка велосипедів. Лучани зможуть отримати консультацію фахівця щодо підбору та обслуговування цього найекологічнішого виду транспорту.

До того ж, у цей час діятиме акція «Луцьк читає». Бібліотеки та видавництва міста нададуть лучанам можливість урізноманітнити свій маршрут, почитати цікаву книгу, чекаючи громадський транспорт на зупинці.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі