У Луцькраді хочуть скласти перелік документів для земельної власності ОСББ

  1. Новина відноситься до:

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків можуть оформити сумісну власність на землю під будинком, або право на постійне користування, а відтак у Луцькій міській раді формували перелік необхідних документів.

Про це йшлося 15 вересня під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як зазначив голова комісії Андрій Осіпов, велика кількість ОСББ хочуть оформити, але не бажають «робити зайвих рухів». Він вважає, що треба сформувати якомога простіший перелік необхідних документів.

За словами начальника відділу регулювання земельних відносин управління земельних ресурсів Луцької міської ради Олександра Половка, з 2012 року у Луцьку всього кілька ділянок під будинками з ОСББ передали у власність. Нині процес стане масовим через прийняття закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Перелік пропонованих відділом документів, за його словами, не складний.

Серед них заява, статут об’єднання, виписка про реєстрацію об’єднання, генплан земельної ділянки, протокол загальних зборів, де прийнято рішення щодо оформлення прав користування земельною ділянкою,технічний паспорт (якщо є), графічний додаток.

Натомість президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських ініціатив Петро Лавренюк вважає, що це завеликий перелік, який ускладнює процедуру. За його словами, достатньо було б заяви, статуту і витягу.

Його підтримав голова комісії Андрій Осіпов. Він заявив, що комісія прийматиме рішення, яке враховує найпростіший, але достатній перелік документів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі