У Карпатах розпочалися зйомки українського фільму жахів

Джерело: TVI

У селі Микуличин Івано-Франківської області стартували зйомки фільму Сергія Алешечкін "Морена", який створюється за підтримки Держкіно, повідомляє прес-служба Державного агентства з питань кіно.

"Проект "Морена"- один з переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно. Загальний бюджет фільму - 39 мільйонів гривень, з них половина - за рахунок Держкіно. Крім Івано-Франківської області зйомки пройдуть на Буковині та Київщині і триватимуть до кінця серпня. На екрани фільм вийде навесні-влітку 2018 року", - йдеться в повідомленні. Повідомляється, що Сергій Алешечкін - режисер, сценарист і оператор-постановник фільму. Продюсер - Геннадій Богук.

Головні ролі виконують молоді актори Тая Щурук, Ірина Громадська, Ілля Валянский. Також у фільмі знімаються відомі актори Василь Баша, Олександр Печериця і Олександр Мельник. Відомо, що фільм покаже споконвічну боротьбу добра зі злом.

В основі сценарію історія сучасної молодої відьми Іванки, розпусної дочки владного батька, яка в гонитві за задоволенням не гребує нічим. Місцеві жителі прозвали її Мореной, в честь купальського опудала, яке символізує зло, підступність і жорстокість. На шляху їй зустрічається столична студентка Аня, яка приїхала на відпочинок до батьків разом зі своїм хлопцем Юрою. Хлопець зацікавив Іванку ...

За словами режисера, зйомки "Морени" планувалися на Поліссі, проте під час пошуку відповідних локацій прийшли до висновку, що кращого місця, ніж Карпати, немає.

"У нас досить складний постановочний фільм, і локації в ньому - це не просто красиві пейзажі, а частина необхідної атмосфери. Зокрема, одна з ключових сцен фільму буде відбуватися на підвісному мосту, який повинен бути максимально екстремальним і небезпечним. Такий міст ми знайшли саме в Микуличині ", - сказав Алешечкін.

За словами продюсера, "Морена" - це фільм жахів з елементами етнічної містики і трилера. "У сценарії дуже чітка драматургія. Несподівані повороти і динамічний сюжет не дадуть глядачеві засумувати ні на мить. Нові молоді талановиті актори, не зіпсовані жанром мелодраматичних серіалів, здивують навіть самого вимогливого глядача своєю органікою і харизмою. Крім того, у фільмі буде багато еротичних сцен, майстерно знятих оператором-постановником Сергієм Алешечкіним", - запевнив Богук

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі