У луцькій багатоповерхівці руйнується балкон

Луцький ветеран б’є на сполох через рясні тріщини у стіні свого балкона. Подекуди ширина отворів сягає кількох сантиметрів, повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

Лучанину Петру Чабанчуку, учаснику бойових дій, вже третій рік не дають спокійно жити тріщини на стіні балкону. Відставний офіцер – не зі слабкодухих, однак щоразу, як виходить на балкон, почувається, як на пороховій діжці.

Господар ще 2 роки тому звертався із заявою у товариство МЖК, що обслуговує будинок. Його працівники прийшли та встановили у місці тріщин так званий маяк, аби контролювати, чи вони не збільшуються. Однак, бідкається ветеран, почало руйнуватися в іншому місці.


У нижній частині навісу тиждень тому працівники МЖК теж встановили маяк, аби заспокоїти дідуся. Нас в обслуговуючій організації запевнили: тріщини не впливають на стійкість балкона.

«Я брала участь у комісії обстеження цього балкону, – каже заступниця директора товариства М.Ж.К. Ярослава Багрич. – Там загрози ніякої немає. Є тріщини на стіні пілястри. Майстри ведуть спостереження, записують в журнал. Додатково я ще написала у «Волиньпроект», щоб прийшов спеціаліст, обстежили і визначилися, що з тією стіною можна зробити: чи потрібно її перекласти, чи підсилити і все».

Також заступниця директора товариства обіцяє: всі роботи комунальники візьмуть на себе і найближчим часом тріщини перестануть лякати ветерана.

«Якщо, наприклад, проектанти дадуть заключення, що треба перекласти ту стіну, на якій є тріщини, то ми це зробимо. За власний кошт», – каже Ярослава Багрич.

Поки ж комунальники радять господарю зняти із фасаду балкона важкі бетонні плити, які, дійсно можуть тягнути споруду додолу. Петро Чабанчук із цим погоджується, однак, каже: передусім зважатиме на висновок проектантів.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі