У Луцьку активісти налагодили промислове виробництво касок

Джерело: Громадське. Волинь
  1. Новина відноситься до:

Луцькі винахідники Володимир ЖуковДмитро СандаловАндрій Семенюк,Олександр Мартинюк та Тетяна Толкаченко взялися за непросту справу: більше року вони працюють над виготовленням кевларових шоломів для бійців у зоні проведення АТО.

На меті - налагодження промислового виробництва шоломів, які б поступалися європейським ціною, але не якістю, повідомляє «Громадське. Волинь».

«Все почалося з кевлару. Потрапив до рук бронежилет старий… Ми взяли його, розібрали і склепали першу нашу «касочку». Ця каска була в лабораторії УБОЗу: 10 куль – і жодна не пробила», – розповів про свою роботу керівник проекту, інженер Володимир Жуков.

На рахунку команди вже п’ять готових шоломів та повністю організований процес промислового виробництва з усім необхідним обладнанням. Однак, для продовження роботи необхідний матеріал.

«Ми зараз не маємо з чого виготовляти ці каски. А це дуже вартісний матеріал, який коштує в Україні близько 14 євро. Зараз у нас таких коштів немає, щоб продовжити це виробництво», - зазначили активісти.

Тому волинські винахідники просять небайдужих українців долучитися до їхньої ініціативи і допомогти закупити необхідну кількість матеріалу.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі