Сімох російських артистів не впустили в Україну

Джерело: Радіо Свобода

В Україну не впустили сімох російських співаків за два дні. Про це повідомив віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко. СБУ та прикордонники заборонили їм в’їзд, бо ті відвідували анексований Крим через територію Росії, оминаючи українські пункти пропуску.

«Може, час спитати вже із тих, хто їх запрошує так наполегливо до України? Треба скласти реєстр організаторів, які запрошують на фести і концерти порушників українських законів із Росії. Щоб таких діячів пильнувати особливо», – запропонував Кириленко.

Кількох російських музикантів, які виступали в анексованому Криму, чекали в Києві організатори музичного фестивалю Atlas Weekend, який тривав у Києві з 28 червня до 2 липня. До України не пропустили: Найка Борзова і чотирьох членів його гурту, а також соліста гурту «Дельфін» Андрія Лисікова. А до Одеси прямувала співачка Б’янка, якій також заборонили в’їзд в Україну.

Водночас російський гурт Anacondaz таки виступив на фестивалі Atlas Weekend. Музикантам не заборонили в’їзд до України, попри те, що вони дали концерт в анексованому Криму в 2015 році.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі