Лучани - проти виділення землі поблизу парку

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Декілька місцевих мешканців будинків, що на вулиці Космонавтів, прийшли в міську раду з вимогою не надавати дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, адже, з їхніх слів, цим самим зменшуються межі парку 900-річчя Луцька. Хоча сама ділянка знаходиться за територією парку, а чимало з сусідніх ділянок видали членам сімей загиблих в АТО, проти чого активно протестують місцеві. 

Про це стало відомо під час 26 сесії Луцької міської ради.

Днями відбувся протест щодо забудови ділянок на вулиці Космонавтів: на думку окремих людей, ділянки, які надані членам родин загиблих бійців АТО, входять у межі парку імені 900-річчя і до них мають стосунок депутати міськради. Втім, прямих доказів про стосунок депутатів до будівництва не пролунало.

Під час обговорення проекту рішення «Про надання громадянці Ходзюк О.А. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд на вул. Космонавтів, 23 (орієнтовною площею 0,03 га)» місцева мешканка Ольга Урбанович заявила, що в місті триває розкрадання парку, в якому лучани дуже люблять відпочивати.

Відтак, закликала не голосувати за проект рішення щодо надання земельної ділянки на вулиці Космонавтів, зауваживши, що громадянка Ходзюк є родичкою депутата міськради Євгенія Ткачука.

Під час сесійного засідання також виступили члени родин загиблих, які отримали там ділянки. Лучанин Олексій Шкредь, який втратив на війні сина, розповів, що на ділянці, що на вулиці Космонавтів, яку йому виділили, знаходиться близько 7 КамАЗів сміття, і люди продовжують туди носити сміття, знаючи, що вона у приватній власності. Натомість, вимоги місцевих жителів забрати ділянки в сімей, які втратили найближчих на війні проти Росії на сході та дії Ольги Урбанович він назвав сепаратизмом.

Члени сімей загиблих

Члени сімей загиблих

Голова земельної комісії Євгеній Ткачук пояснив, що звинувачення місцевих - безпідставні, бо, відповідно до документації, земельні ділянки, які передали членам сімей загиблих в АТО, в межі парку не потрапляють. Також зауважив, що ділянка дійсно належить його родині, тому участі в голосуванні він не брав. Натомість, зауважив, що землю родина придбала в законний спосіб ще 2001 року та власним коштом на вулиці Космонавтів облаштує каналізацію, до якої дозволить безкоштовно підключитись іншим жителям. Орієнтовна вартість проекту, зі слів пана Ткачука, - близько 200 тисяч гривень.

Також зауважив, що сім’я пані Урбанович володіє чималим будинком на вулиці Космонавтів, а чоловік пані Ольги підбурює місцевих мешканців та поширює листівки. А частину землі, яку вона називає парком, зі слів пана Ткачука, використовують як город і навіть встигли огородити.

Депутат Микита Рабан зауважив, що ситуація виглядає дещо зрежисованою. Адже земельні ділянки почали виділяти ще в 2014 році, проте нагнітати ситуацію почали, чомусь, лише через 3 роки.

Після дискусії депутати проголосували за вищезгаданий проект рішення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі