Підприємці луцького ринку просять лишити їм «клаптик землі»

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Конфлікт між підприємцями, які протягом 15 років торгують на ринку на вулиці Львівській, та власнику земельної ділянки, який планує будувати багатоквартирні будинки, вирішать у рамках комісії міськради з питань архітектури.

Про це йшлося під час 26 сесії Луцької міськради 29 червня.

Підприємець Віта Максимова розповіла, що з 1 липня ринок планують зносити і сьогодні між підприємцями та забудовником Юзвою, який придбав земельну ділянку, існує конфлікт. Наразі підприємці здійснюють свою діяльність на ринку протягом 15 років, а тепер можуть втратити єдине джерело доходу для того, щоб годувати родини. Вони вкладали кошти в бізнес і можуть тепер лишитися без шматка хліба, тому просять дати бодай «клаптик землі» для того, щоб зберегти робочі місця та мати змогу годувати родини. Підприємці просять міськраду стати арбітром між ними та паном Юзвою.



Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зазначив, що тримав клопотання від підприємців ринку і питання винесуть на розгляд комісії міськради з питань архітектури, щоб вирішити шляхом діалогів та конструктивної бесіди. Він нагадав, що торік зі скандалами намагалися перенести квітковий ринок, тому що влада не вміла працювати з людьми. Наразі проблему вирішили без конфліктів і підприємці покійно працюватимуть на новій ділянці. Також тривають перемовини з підприємцями книжкового пасажу та з підприємцями, які працюють на території ділянки Старого ринку, відведеної під місце для паркування.

Ігор Поліщук запевнив, що особисто попросить власника земельної ділянки Юзву не чіпати підприємців до того часу, поки питання не вирішать у рамках засідання комісії.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі