Губернатор Волині порадив «дорожникам» звертатися у Мінінфраструктури

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Дорожні служби Волині – фактичні банкрути. Працівникам облавтодору не виплачують зарплати, а рахунки заблоковані. Профспілки шукають підтримки в облдержадміністрації, а їм радять звертатися в Міністерство інфраструктури, бо голові ОДА «набридло керувати держпідприємствами».

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови ОДА у понеділок, 14 вересня, пише інформаційне агентство «Волинські новини».

Нагадаємо, волинські працівники служби автомобільних доріг Волині та ДП «Волинський облавтодор» перекрили автошляхи, які сполучають Луцьк з містами Рівне та Львів. Відтак, сьогодні на автошляхах області обмежений рух.

Профспілкові організації написали й листа на ім’я голови ОДА Володимира Гунчика. Однак, той каже, що шляховики звернулися не за адресою, бо звертатися їм треба до Міністерства інфраструктури та Укравтодору.

«Ці підрозділи є держпідприємствами і відповідальність несе Міністерство. Я дав відповідні доручення провести заходи, щоб впорядкувати роботу облавтодору. Але мені вже починає трохи набридати керувати державними підприємствами та структурами . Я хотів би, щоб профспілкові лідери зверталися за прямим призначенням», - пояснив очільник облдержадміністрації.

Він повідомив, що облавтодор – фактичний банкрут. Відтак, він порадив керівництву приймати «відповідні, хоч і не популярні рішення», натякаючи на скорочення. Мовляв, якщо роботи немає, то треба наводити лад в структурах, а не нараховувати зарплату, яку не можуть виплатити.

Вихід з кризи на Волині вбачають у створенні комунальних підприємств, які б фінансувалися через обласний бюджет, а не залежали від державних замовлень та фінансування.

Зрештою, в облдержадміністрації підготують звернення до Міністерства інфраструктури з проханням розблокувати рахунки Служби автомобільних доріг і погасити борги із зарплати працівникам облавтодору.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі