21 козацький з'їзд в урочищі «Прощаниця». ФОТО

Джерело: прес-служба Горохівської РДА
  1. Новина відноситься до:

На весняного теплого Миколи всі дороги істинних патріотів України із Волинського краю ведуть в село Милятин, в урочище «Прощаниця», що у Завидівському лісі Іваничівського району. Про це повідомляють у прес-службі Горохівської райдержадміністрації.

Люди йдуть сюди, щоб пом’янути і віддати шану тим, хто виборював волю і незалежність нашої держави. Цьогоріч виповнилася 21-а річниця, коли люди вільно збираються на цьому місці, яке освячене і рясно полите кров’ю наших прадідів та 3-я річниця подій під Волновахою Донецької області


Поминальну панахиду за загиблими козаками, вояками УПА, тими, хто загинув на Майдані і досі гине за волю і незалежність України відслужив митрофорний протоієрей отець Андрій, настоятель Свято-Покровського храму в смт. Іваничі із собором священнослужителів місцевої округи. У проповіді священик закликав усіх задуматися, що кожен зробив для України, закликав любити Батьківщину, боротися за неї, боронити від ворогів.


Поклали до підніжжя хреста живі квіти, принесені сюди школярами, поставили вінки та корзини духовенство, народний депутат України Олег Тягнибок, голова Волинської обласної організації ВО «Свобода», депутат обласної ради Анатолій Вітів, керівники Іваничівського району. Мітинг відкрив Милятинський сільський голова Валентин Ілов. Перед присутніми виступили голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь, голова Іваничівської райдержадміністрації Лілія Кревська, народний депутат України Олег Тягнибок, заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, заступник голови районної ради Віталій Клемба та інші.

Перед присутніми урочисто виступили, патріотично і піднесено продекламувавши вірші, учні НВК «школа-гімназія І-ІІІст.» міста Горохова. Всі виступаючі закликали берегти пам'ять про колишніх героїв, бути гідними

їх подвигу та рівнятися на героїв сьогодення, які відстоюють незалежність України у боротьбі з ворогом.

Після мітингу-реквієму відбулося нагородження переможців національно-патріотичного табірного збору молодих козаків. Дякувала усім за хорошу організацію зльоту, за небайдуже ставлення до патріотичного виховання молодого покоління голова райдержадміністрації Лілія Кревська, особливо

відзначивши чітку і злагоджену співпрацю. ХХІ зліт молодих козаків в урочищі «Прощаниця» закінчився. Стяг України і козацька хоругва винесені під звуки маршу. Закінчився захід виконанням гімну України.

Довідка.

Урочище "Прощаниця" знаходиться у лісі Павлівського лісництва, що розділяє села Завидів і Милятин Іваничівського району на межі з Горохівським районом Волинської області.

Назва урочища походить від слів "прощання", "прощення", "примирення". На цьому місці селяни благословляли на визвольну війну в козацьке військо своїх синів, чоловіків, братів. Тут клялись на вірність Україні січові стрільці. Сюди приходили присягати вояки УПА.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі