Скільки коштує і яким буде новий «Промінь»

Проект реконструкції кінотеатру «Промінь» у Луцьку зародився років з десять тому, ще за часів мерства Богдана Шиби.

Зараз там працює одна з інвестиційних груп, куди входить бізнесмен Андрій Покровський.

«Колись ми разом із колегою орендували там приміщення під більярдний клуб «Жорж». Ще тоді зрозумів, що кінотеатр «Промінь» не може перебувати у такому поганому стані і йому потрібен інвестор, який був би готовий вкласти у нього гроші та перетворити на сучасний кінотеатр», - розповів він.

У планах – створити на базі кінотеатру розважальний центр для проведення сімейного та молодіжного дозвілля.

«Крім того, цей розважальний центр матиме певну специфіку – там буде те, чого не матимуть конкуренти. Там є кіноконцертний зал, який збережуть для можливості проведення громадських заходів, які будуть потрібні для громади міста, як-то різноманітні шоу, КВНи, виступи танцюристів і співаків», - розповів Покровський.

Водночас у новому «Промені» буде ще чотири додаткові кінозали та велика  дитяча розважальна зона. Будуть дитячі кімнати, аби батьки змогли у них залишати дітей, а самі йти у кіно. Також будуть заклади громадського харчування, гіпермаркет, зали для боулінгу та більярду.

За словами бізнесмена, основна мета проекту - виведення Луцька на рівень розвинутого міста Східної Європи. Покровський запевнив, місто такого розміру має мати умовно три торговельні і як мінімум два розважальні комплекси, однак нині ж культура проведення часу в таких комплексах у Луцьку ще не сформована.

«Щодо розважальних комплексів, то незважаючи на складні часи, люди все-таки хочуть десь отримувати позитив. Якщо для буремних 90-х цей позитив був у генделиках, то нині люди примудряються і самі піти у кіно, та ще й дитину завести туди, де вона могла б розважитися. Тому поки через конкуренцію не переймаємося», - запевнив Андрій Покровський.

За його словами, першочергова вартість реконструкції становила шість мільйонів доларів. Проте зараз бюджет уже перебільшив цю цифру.

«Не кажу, що він весь освоєний. Реконструкція затягнулася в часі, був простій, треба було платити підрядникам. Піднялися ціни на матеріали через світову інфляцію, а чимало матеріалів неукраїнського походження. Щоб порівняти, колись доріжка для боулінгу вартувала 25 тисяч доларів, нині вона коштує 36 тисяч», - розповів бізнесмен.

За теперішніми підрахунками, під кінець реконструкція вийде на суму у вісім мільйонів доларів, без врахування вартості самого об’єкта та вартості землі.

Зокрема, дорого обійшлося підключення до електромережі. Чимало коштів витратили,  щоб під’єднати газ та воду, адже усі мережі було замінено.

Нещодавно було викуплено невеличку земельну ділянку біля «Променя» під стоянку авто. Багато хто з депутатів критикував Андрія Покровського  за те, що її викуплено за оціночною вартістю, а не з аукціону.  

Своєю чергою, бізнесмен запевнив, що «Промінь» стоїть на 70 сотих землі, за яку довгий час взагалі ніхто не платив оренди.

«Коли ми викупили об’єкт, наступного дня міська рада змусила підписати договір оренди на цю земельну ділянку й ми платили її чотири роки. Потім група інвесторів ухвалила рішення викупити цю ділянку. Це була і допомога місту, яке отримало чотири мільйони гривень, і певний захист від рейдерства. Але річ у тім, що цю земельну ділянку було поділено на різні клаптики. Цих дев’ять сотих опинилися окремо. Там була парковка та додаткові комунікації. Наприклад, електропідстанція, яка живить «Промінь», розташована на цій земельній ділянці. Як її можна продати окремо?» - зазначив Покровський.

Детальніше читайте в матеріалі: Андрій Покровський: «ЛУЦЬК – НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі